Zou Robin Frijns net zoals Ronald van Dam meelezen op het GPPits.net Рforum? Nadat zijn team Sauber klaagde dat Frijns niet wilde rijden heeft de Nederlander nu toch goed nieuws te melden, in Bahrein zal Frijns GP2 rijden voor Hilmer Motorsport. Voorlopig is het slechts een overeenkomst voor ̩̩n race, Frijns zal Conor Daly vervangen die zich voor bereid op de Indy 500.

Hilmer Motorsport is een nieuw team dat is ontstaan uit het voormalige team Ocean’s Technology dat eigendom was van voormalig Formule 1 – coureur Tiago Monteiro. De manager van Frijns, Werner Heinz, regelde de deal. Heinz liet eerder al weten dat Frijns moet rijden om in “the picture” te blijven. Het team is geen topteam maar dat is volgens Frijns juist een uitdaging;
In de tests en de eerste races hebben ze ’t al goed gedaan. Het team heeft me nu gevraagd of ik ze wilde helpen om ze verder naar voren te brengen. Mijn doel is de top-8. Als me dat lukt, kan ik dankzij de ‘reversed grid’ in de sprintrace van zondag vooraan meedoen.

Volgens Frijns word het zeker niet makkelijk:
Om te beginnen ben ik nog nooit in Bahrein geweest. We hebben vrijdag maar een halfuur vrije training, dus in dat halfuur moet ik erg veel leren. Vooral over de banden natuurlijk, want ik heb begrepen dat die alweer zijn veranderd in vergelijking met de Pirelli’s waarop ik tijdens de tests op Jérez en Barcelona reed. Ik zal ’t niet makkelijk krijgen, want wie de banden heel houdt, wint de wedstrijd.

Kijk naar Coletti in Maleisië: die had de eerste wedstrijd in zijn zak, maar zakte aan het eind weg naar de derde plaats. En die rijdt al jaren GP2. Je 100% geven zoals in de World Series ligt me meer, maar ik weet dat het omgaan met de Pirelli’s leerzaam is voor de Formule 1. Hoewel in de F1 de auto natuurlijk wel om de banden wordt heengebouwd. In de GP2 moet je het doen met de auto die je krijgt. Ik zal wel hard gaan, daar maak ik me geen zorgen over, maar de vraag blijft altijd: hoe lang? Dat moet ik gaan leren.

Woensdag vliegt Frijns naar Bahrein, waar hij zich rustig gaat voorbereiden. Of er nog maar GP2-optreden komt dit seizoen? Dat zou ik ontzettend graag willen, maar het heeft uiteindelijk maar met één ding te maken: geld. Ik wil in ieder geval laten zien dat ik het waard ben.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.