De Grote Prijs van Brazilië is voor de jongere generatie Formule 1-fans onlosmakelijk verbonden met de seizoensfinale. Maar hier zou na 2013 wel eens verandering in kunnen komen, als we Bernie Ecclestone mogen geloven tenminste.

Ecclestone is namelijk niet tevreden over de faciliteiten van het circuit in Sao Paulo. De organisatie van de Grote Prijs van Brazilië zou al meerdere malen hebben toegezegd dat het circuit gerenoveerd zal worden, maar hier is tot nu toe nog niets van gekomen. De Formule 1-baas kan het niet langer verkopen dat andere banen hun faciliteiten moeten aanpassen terwijl Interlagos veruit de slechtste heeft. En dus dreigt de kleine grote generaal met het schrappen van de race in 2014. Ecclestone legt uit:De baan is één van de beste ter wereld. Maar de faciliteiten voor zowel het publiek als de teams zijn de slechtste van de hele kalender. Zelfs stratencircuits als Monaco, Melbourne en Montreal zijn beter. Het hoeft niet zo te worden als in China, maar het moet aan de standaard voldoen.

Naar verluidt is Hermann Tilke bezig met plannen voor een circuit in Santa Catarina. Ecclestone zou al een bezoek hebben gebracht aan de plek waar de baan moet komen. Maar Ecclestone sluit ook niet uit dat de Grote Prijs van Brazilië geheel van de kalender verdwijnt. Niet een geheel gek scenario, aangezien landen als Mexico, Rusland en zelfs Thailand staan te trappelen om een race te organiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.