Carlos Sainz. zal volgend jaar de teamgenoot zijn van Max Verstappen. Toro Rosso bevestigde de 20-jarige Spanjaard vandaag.

Net als Verstappen zal Sainz volgend jaar zijn debuut maken in de Formule 1. Dit jaar werd Sainz Formule Renault 3.5 -kampioen. Afgelopen week testte de Spanjaard al één dag voor Red Bull.

Met Sainz en Verstappen begint Toro Rosso volgend jaar met een geheel nieuwe line-up.

“Het is altijd al mijn droom geweest om voor Red Bull mijn Formule 1-debuut te maken”, aldus Sainz. Ik ga de komende week extra hard werken om er volgend jaar klaar voor te zijn. Ik heb vorig jaar al een dag voor Toro Rosso gereden, de sfeer in het team beviel me toen. Dit jaar was voor mij een succesvol jaar, dat wil ik door trekken. Ik kan niet wachten om volgend jaar in Jerez voor het eerst weer in de auto te stappen. En dat mijn debuut als Toro Rosso-coureur in Spanje zal zijn is natuurlijk extra mooi.

Zoals een moderne coureur betaamd feliciteerde Max Verstappen Carlos Sainz via Twitter met zijn stoeltje.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter