De Grand Prix van Japan op het circuit van Suzuka staat eigenlijk altijd garant voor spektakel en races om nooit te vergeten. Het leverde ook deze keer weer een legendarische strijd op, net zoals de rest van het seizoen al ontzettend spannend is geweest. Dat er een prachtige geschiedenis ligt op Suzuka is echter wel duidelijk, getuige de momenten hieronder.

Na drie jaar weer terug op Suzuka

Het heeft even geduurd, maar na drie jaar was de Formule 1 eindelijk weer terug in Japan. En daar waren veel coureurs maar wat blij mee, want zij vinden Suzuka een van de mooiste races op de kalender. Daarom kijken we hier naar de top 5 van mooiste momenten uit het verleden van deze Grand Prix. Weet jij wie er de volgende Grand Prix gaat winnen? Met een Unibet bonus code voor Nederland kun je hierop inzetten en wedstrijden voorspellen.

Top 5 van mooiste momenten

Hieronder zie je een overzicht van vijf van de beste en meest legendarische momenten die we als formule 1-liefhebbers hebben gezien tijdens de Grand Prix van Japan. Daaruit blijkt wel dat de race op Suzuka eigenlijk altijd garant staat voor spektakel. Ook hebben we speciale aandacht voor de Japanse prestaties.

Fernando Alonso in 2006

Zelf noemt Fernando Alonso de race van 2006 in Japan een van zijn beste ooit. Vandaar dat de Spanjaard altijd met een goed gevoel naar Japan komt. In dit jaar wist hij tevens de wereldtitel te veroveren. Het zou later ook het laatste jaar blijken dat hij voor Renault reed voordat hij de overstap ging maken naar het team van McLaren.

Japanse Grand Prix 1990

Aguri Suzuki was in 1990 de eerste Japanner in 14 jaar die het weer eens tot het podium in de formule 1 wist te schoppen. Daarvoor koos hij precies de Grand Prix in zijn thuisland uit. Na een race met veel uitvallers koos hij een bijzondere strategie en wist hij zonder een pitstop te maken als derde te eindigen.

Senna en Prost in 1989

Op 22 oktober 1989 waren alle ogen tijdens de Grand Prix van Japan gericht op Ayrton Senna en Alain Prost. Voor de race stond Senna 12 punten voor, en dus kon hij wereldkampioen worden en was de spanning om te snijden. In de 47ste ronde kwamen beide heren in botsing en was hun race voorbij. Opvallend genoeg waren ze op dat moment teamgenoten bij McLaren.

Kobayashi in 2012

De Japanner Kamui Kobayashi maakte zijn debuut in 2010 en wist in dit seizoen en de twee jaren erna regelmatig in de punten te eindigen. In 2012 was de hoop van het Japanse thuispubliek volledig op Kobayashi gevestigd, en wist hij ondanks de zware druk van Jenson Button zijn eigen Sauber als derde over de finish te krijgen, tot grote vreugde van alles en iedereen op Suzuka.

Michael Schumacher en Mika Häkkinen

De strijd tussen deze twee kemphanen doet veel denken aan wat we vorig jaar van Lewis Hamilton en Max Verstappen gezien hebben. Meerdere seizoenen was het ontzettend spannend, en net als bij Prost en Senna werd ook de strijd tussen deze twee tot tweemaal toe in Japan beslist, waarbij ze beiden één titel grepen.

 

By peter