Dennis Hauger slaat handen ineen met MP Motorsport voor hernieuwde aanval op FIA F2-kampioenschap

Foto: Dutch Photo Agency

Dennis Hauger, de FIA Formule 3-kampioen van 2021, stapt voor zijn tweede seizoen in de FIA Formule 2 over naar MP Motorsport. De 19-jarige Noor heeft goede hoop om in 2023 tot de koplopers in het kampioenschap te behoren, zeker nu hij aan de slag gaat bij het team dat dit seizoen de kampioen heeft voortgebracht.

Hauger maakt voor het eerst kennis met de F2-auto van MP Motorsport tijdens de eindejaarstest in Abu Dhabi op het circuit van Yas Marina, na afloop van de laatste ronde van het seizoen 2022. De Noor heeft getekend voor alle drie testdagen, met de bedoeling om snel te acclimatiseren bij het team dat momenteel ex aequo het teamkampioenschap aanvoert. In zijn debuutseizoen in de Formule 2 behaalde Hauger al twee overwinningen: in de sprintrace in Monaco en in de hoofdrace in Bakoe. Graag eindigt hij in de seizoensfinale in Abu Dhabi zo hoog mogelijk, met als doel een eindklassering in de top-tien van het klassement.

“Ik ben erg blij dat ik met MP Motorsport opnieuw een aanval mag doen op het FIA Formule 2-kampioenschap”, aldus Hauger. “MP was als team de openbaring van dit seizoen, omdat ze voor elk raceweekend consequent een goede auto wisten neer te zetten. Dat is ook bij ons niet onopgemerkt gebleven. Daarom is het geweldig nieuws dat we tot een overeenkomst konden komen. Ik kijk ernaar uit om vanaf de test in Abu Dhabi met het team samen te werken. Hopelijk wordt die test een springplank naar een zeer succesvol seizoen 2023.”

“We zijn er zeer over te spreken dat iemand van Dennis’ kaliber deel gaat uitmaken van ons F2-programma van 2023”, aldus MP-teammanager Sander Dorsman. “Zijn titeljaar in de Formule 3 staat me nog vers bij. Hij liet in 2021 niets aan het toeval over en was het hele seizoen de uitblinker. Ik ben ervan overtuigd dat hij de kennis en ervaring die hij in zijn debuutseizoen in de Formule 2 heeft opgedaan, zal vertalen naar een toonaangevend racetempo dat net zulke resultaten kan opleveren zoals in Monaco en Bakoe dit jaar.”

Voor zijn overstap naar de Formule 2 reed Hauger twee jaar in de FIA F3, waarin hij in 2021 op dominante wijze de titel veroverde. In 2019 werd hij Italiaans F4-kampioen met 12 overwinningen, 16 podiumplaatsen en vijf pole positions. Daarnaast werd hij tweede in het Duitse F4-kampioenschap. Hij sloeg daarbij zes overwinningen, tien podiumplaatsen en vijf poles aan de haak. In 2018, zijn eerste seizoen in de monoposto’s, reed hij in het Britse F4-kampioenschap naar de vierde plaats, met vier overwinningen, tien podiumplaatsen en twee pole positions.

By peter