De tak van gokken is enorm en is ook zeker terug te vinden in de sportwereld, namelijk in de Formule 1. Waar de Formule 1 in de vroege jaren zijn sponsorgeld vooral bij oliemaatschappijen en sigarettenfabrikanten vandaan haalde, is dat tegenwoordig in het gokken. In het online gokken zie je veel online sport spellen en daarom zijn goksponsors nauw verbonden met verschillende sporten, zoals de Formule 1. Meer weten over goksponsoren binnen de Formule 1? Lees dan snel verder!

De opkomst van gokken in de Formule 1

Gokmerken zetten hun marketing altijd breed in, maar de Formule 1 lijkt hier een steeds grotere rol in te gaan spelen. De vorige eigenaar van de Formule 1 heeft de afgelopen 40 jaar de gokindustrie uit de Formule 1 te proberen vermijden. Bernie Ecclestone dacht dat gokken het imago van Formule 1 omlaag zou brengen. Daar lijkt nu verandering in te zitten door de nieuwe eigenaar die goksponsors wel toelaat. Er wordt al honderden jaren op sport gewed. Deze weddenschappen zijn wel altijd al beschikbaar geweest via diverse online casino’s, het enige verschil is dat er nooit voor geadverteerd mocht worden.

Formule 1 gokpartners

Een voorbeeld is PokerStars, zij hebben veel reclameborden langs de circuits en heeft inmiddels al een paar jaar een deal met de Formule 1. Sinds 2021 is PokerStars zelfs de officiële gok partner van de koningsklasse van de autosport. Red bull is hiermee de wereld van het gokken en sportwedden ingestapt met een meerjarige sponsordeal met PokerStars. Tegenwoordig is het steeds makkelijker om een contract voor sponsoring af te sluiten, hier wordt dan ook goed gebruik van gemaakt.

De link tussen de Formule 1 en sporten

Wedden op sportwedstrijden wordt ook steeds populairder, het voorspellen van een bepaalde uitkomst op sportwedstrijden, waaronder de Formule 1. Als goksponsor maak je deze weddenschappen mogelijk en via de Formule 1 wordt er een manier gevonden om te promoten en het gokken meer te laten leven onder de Formule 1. Voor de Formule 1 geeft een samenwerking met goksponsoren een financiële boost.

 

Houd het nieuws goed in de gaten, want je zult zeker meer horen van goksponsoren in de Formule 1. Meer deals worden gesloten, de formule 1 krijgt een financiële boost en de goksponsor meer naamsbekendheid. Win-win. Ben je fan van de Formule 1? Verdiep je dan ook eens in de sponsoren en neem een kijkje bij het gokken.

By peter