Bruno Senna is nog alles behalve zeker van het feit dat hij het resterende seizoen zal rijden. De Braziliaan, die vanaf Spa “Quick Nick” zal vervangen, is voorlopig alleen maar zeker van Spa en Monza.

Op dit moment heb ik alleen zekerheid voor deze race en die over twee weken, aldus Senna in de persconferentie op donderdag. Of ik ook de rest van het seizoen zal rijden weet ik niet. We hebben nog wat legale plooien glad te strijken. Het is wel ons doel om het seizoen uit te rijden, maar of dat lukt is nog niet zeker.

Die legale plooien zouden gaan over Nick Heidfeld, die bepaald niet blij is met het feit dat hem de deur is gewezen. Heidfeld baalt als een stekker dat Senna in zijn auto stapt en naar verluidt heeft hij in de afgelopen week al geprobeerd om via de rechter zijn stoeltje te behouden. Wordt de Duitser in het gelijk gesteld, dan zou het nog wel eens lastig kunnen worden voor Senna.

Daarnaast spelen er nog de geruchten dat Romain Grosjean na het GP2 seizoen in zal stappen. Toevalligerwijs valt de slotrace van dat kampioenschap samen met de race op Monza. Grosjean, die de voorkeur van de Renaultleiding geniet, zegt daar zelf over: Het is grappig om de geruchten aan te horen. Speculatie zal altijd deel uitmaken van de Formule 1, maar momenteel zijn wij daar niet mee bezig. We willen eerst het GP2-seizoen afronden en wanneer zich dan een mogelijkheid aandient zien we wel verder.

Discussieer mee op ons forum: Senna vervangt Heidfeld