De toekomst van de Formule 1 lijkt de komende jaren gewaarborgd. De belangrijkste partijen in de grootste raceklasse van de wereld ondertekenden vrijdag een verklaring waarin ze hebben afgesproken met elkaar verder te gaan.

De autofabrikanten BMW, DaimlerChrysler, Ferrari, Ford en Renault, die samen met enkele banken 75 procent van de aandelen in de Formule 1 hebben, willen in de toekomst gewoon verder met de raceklasse. Eerder dreigden de fabrikanten in 2008 een nieuwe, vervangende klasse te willen starten, buiten de Formule 1 om.

Bernie Ecclestone, eigenaar van 25 procent van de aandelen, blijft door het nieuwe verdrag de belangrijkste man binnen de sport. Hij zal ook de komende jaren de verdere structurering van de racetak blijven leiden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter