De teambaas van Toyota, Ove Andersson, verlaat zijn baan als teambaas bij Toyota F1, zijn nieuwe opvolger is de huidige voorzitter van het team, Tsutomu Tomita.

Andersson heeft al 30 jaar de leiding over Toyota Europian Motorsport, te beginnen met de rally en sinds 2002 de Formule 1.
Ove Andersson blijft nog actief bij Toyota, maar dan als adviseur van de firma.

Ove Andersson:

“Ik wil Toyota bedanken voor de kans die ze mij gegeven hebben in de verschillende motorsport disciplines en ik ben dan ook trots dat ik mijn steun kan blijven betuigen dankzij mijn nieuwe rol.

Dertig jaar geleden startte ik met drie mensen in Belgi�. Sindsdien heb ik heel wat doelen gezet en heb ik deze bekomen in samenwerking met Toyota.
Samen hebben we Toyota�s eerste F1 wagen gemaakt ooit. Toen hij aan de start verscheen van de Australische GP in 2002 was het een groots gevoel voor me, eentje dat ik nooit zal vergeten.

Ik ben ervan overtuigd dat Toyota succes zal boeken in de Formule 1 en ik kijk al uit naar hun eerste succes in de toekomst.”

Tsutomu Tomita:

“We kunnen Ove nooit genoeg bedanken voor zijn bijdrage tot de Toyota Motorsport activiteiten en prestaties.
Vanaf volgend seizoen zal ik zowel het bedrijf als de race activiteiten managen, samen met president John Howett.

Met de hulp en advies van Ove, mijn missie is dan ook om van Panasonic Toyota Racing zo snel mogelijk een Formule 1 topteam te maken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter