Een paar dagen geleden bevestigde Jean Todt dat Giancarlo Fisichella volgend jaar wel eens een Ferrari zou kunnen testen tijdens een priv� testsessie. Zijn teamgenoot bij Sauber, Felipe Massa, deed dat recent ook. Toch kwam dit een beetje als een verassing want Peter Sauber zelf wist hier niets van:

“We hadden al een overeenkomst met Ferrari over Felipe Massa” verklaarde Peter Sauber aan La Gazetta dello Sport “maar we hebben het niet gehad over een soortgelijke deal wat Giancarlo betreft. Als Ferrari hem nodig heeft, denk ik dat dat best gedaan kan worden voor priv� tests, want wij gebruiken maar ��n wagen tegelijkertijd. En dientengevolge hebben we ��n van onze rijders beschikbaar voor Ferrari.”

Sauber en Ferrari zijn dus hechter met elkaar verbonden dan ooit tevoren: de Scuderia kan van beide rijders gebruik maken maar daar staat zeker wat tegenover:

“Wij kunnen het niet opbrengen om zoveel te testen als Ferrari, dus dit stelt onze rijders in staat meer nieuwigheden van Bridgestone te proberen.”

Nog een pluspunt voor Sauber: de nieuwe C23 zal uitgerust zijn met dezelfde motor als de Ferrari F2004. Sinds 1997 kreeg Sauber altijd de vorige generatie motor van Ferrari, maar vanaf dit jaar krijgt men dezelfde krachtbron. Dit komt vooral door het nieuwe reglement dat iedere motor het een heel raceweekend moet uithouden. De enige Ferrari motor die dat kan is de nieuwe motor. Nou, dan moet je ook niet te moeilijk doen als men een coureur van je nodig heeft om wat te testen, nietwaar ? 🙂

Maar hiermee is het nog niet gedaan. De versnellingsbak van de Sauber C23 wordt ontworpen in Maranello, net als de achterwielophanging. Aan de andere kant kan Sauber Ferrari haar nagelnieuwe neusje van de zalm windtunnel laten gebruiken. Ferrari zal zeker geinteresseerd zijn in de mogelijkheden van deze perfecte windtunnel, zoals de mogelijkheid om twee wagens tegelijkertijd te testen (��n achter de ander), om turbulentie en slipstream na te bootsen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter