Jean TodtIn een interview met het Duitse blad Bild am Sonntag, maakte Jean Todt duidelijk dat Ferrari veel dichter bij Renault staat, dan algemeen gedacht. Volgens hem zal de Scuderia volgende week hard terugslaan tijdens de GP van San Marino. “De achterstand die we op Renault hebben is veel kleiner dan wat iedereen denkt. We kennen onze zwakte, maar we weten ook waartoe we instaat zijn. We waren snel in Bahrein en zullen nog sterker voor de dag komen in Imola, hopelijk sterk genoeg om de overwinning in de wacht te slepen,” aldus Ferrari�s teambaas.

De kleine Fransman is ervan overtuigd dat de nieuwe regels Ferrari harder hebben geraakt dan andere teams. Al gaf hij tussen de regels door toe dat zijn concurrenten tijdens het winterseizoen beter werk geleverd hebben. “Ferrari zou in een betere positie zitten indien de FIA de regels niet veranderd had,” verduidelijkte Todt. “Echter de nieuwe regels zijn dezelfde voor iedereen. We zijn nog steeds verantwoordelijk voor onze eigen miserie.” Ferrari bracht twee weken geleden reeds hun nieuwe wagen, de F2005, mee naar Bahrein. Deze vervroegde introductie – de eerste race van de F2005 was normaal gepland voor de GP van Spanje – was het gevolg van de dominantie van Renault vroeg in het seizoen. Echter F2005 of niet, Ferrari slaagde er vorige race niet in om punten te scoren. Als we Todt mogen geloven, zal daar dus snel verandering in komen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter