Rome, de Stad van de Eeuwigheid. Ook wel de Stad op de Zeven Heuvels genoemd. Vijfentwintig duizend mensen waren er gisteren getuige van hoe Giancarlo Fisichella rond het Circus Maximus in Rome reed. Tweeduizend jaar geleden streden hier wagenmenners met een vierspan om de overwinning, meestal op de oneerlijkste manieren eerst. Van het Circus Maximus blijft er op enkele muurtjes en een groot grasplein na niets meer over, maar Fisichella (zelf Romein in hart en nieren) reed met zijn 225 vierspannen in ��n over de straten die het plein omringen. Ondanks de hevige regenval stonden er 25000 toeschouwers over het 1.2 kilometer lange circuit.

“Ik heb er altijd al van gedroomt om zoiets in mijn geboortestad te kunnen doen,” zegt een dolenthousiaste Fisichella. “Mijn dank gaat uit naar al die mensen die toch naar de Roadshow kwamen, ondanks de slechte weersomstandigheden. Het was een speciale dag voor mij om mijn familie, vrienden en mede-Romeinen deze demonstratie te geven. Ik hoop dat ze er evenveel plezier aan hadden als ik.”

Ook Fisichella�s teambaas en landgenoot Flavio Briatore was aanwezig: “Het is fantastisch om de Formule 1 tot bij de mensen te brengen op deze manier. Voor Renault en het Renault F1 Team is een van onze doelstellingen om de sport tot bij diegene te brengen die normaal gezien niet naar een race kunnen gaan zien, en kunnen meemaken hoe spectaculair het eigelijk wel is. De stad Rome verleende een hele goede mede-organisatie, en ook ik dank iedereen die ondanks het slechte weer is komen opdagen. Zij hielpen mee om dit evenement tot een nooit te vergeten ervaring te maken voor zowel het team als voor de stad zelf.”

Over vier dagen begint een honderdtal kilometer naar het noorden de Grand Prix van San Marino op Imola. “We gaan daar naartoe met de verwachtingen dat we sterk staan,” gaat Briatore verder. “We weten dat de andere teams hard aan het werk zijn geweest, maar ook wij staan niet stil. Het team verwacht onze beide wagens tenminste op het podium.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter