De huidige wereldkampioen Michael Schumacher is er van overtuigd dat Ferrari weer op het juiste spoor zit en dat ze weer races zullen kunnen winnen, tot deze conclusie kwam de Duitser na een test van twee weken met de F2005.

De F2005 maakte in Bahrein zijn debuut en deze bleek nogal wat last te hebben met de betrouwbaarheid, maar volgens Schumi zijn deze problemen van de baan en zal de F2005 het einde van de GP halen.

Een team als Ferrari kan het zich niet veroorloven om met een onbetrouwbare wagen op de proppen te komen, zeker nu met een sterk ontketend Renault team.
Het Scuderia Ferrari team heeft dan ook enorm hard gewerkt aan het verbeteren van hun nieuwe wagen.

Michael Schumacher: “Ik moet zeggen dat we goede vooruitgang hebben geboekt.
De F2005 was al vanaf het begin een goede wagen, maar ondertussen hebben we de wagen beter leren kennen en we weten nu hoe we problemen moeten aanpakken die de kop opsteken.
We hebben hem meer geperfectioneerd en de a�rodynamica verbeterd.

Ik denk dat het potentieel op een overwinning met deze wagen enorm vergroot is en over betrouwbaarheidsproblemen maken we ons geen zorgen.
Betrouwbaarheid is ��n van onze sterke punten en het technische falen in Bahrein was mijn eerste faling sinds 2001.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter