Mario Theissen, BMW motorsport directeur, heeft Ferrari aangedrongen om akkoord te gaan met het voorstel van de negen andere teams om het testwerk volgend seizoen te beperken tot 24 dagen. Zoals F1pits reeds eerder melde, kwamen de teams begin deze week samen om kostenbesparende maatregelen voor volgend seizoen te bespreken. Ferrari kon door omstandigheden niet aanwezig zijn. Het is dus nu wachten op de goedkeuring van Ferrari.

“Ik hoop dat ze meedoen met ons, want het is een zeer goed idee om het testen te beperken,” verklaarde Theissen. “Als je kijkt naar de kilometers die we jaarlijks afleggen, dan zijn 80% ervan testkilometers, en slechts 20% race- en oefentijdritkilometers. Onze F1 wagens rijden dus 80% van de tijd rondjes op testcircuits, vaak gesloten voor het publiek.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter