Alain Prost won op 14 maart 1993 de laatste Grote Prijs van Zuid Afrika en het ziet er naar uit dat het nog wel even zal duren voor iemand anders Prost van de lijstjes wegduwt.

Bernie Ecclestone had plannen om het Afrikaanse land vanaf 2007 terug op de kalender te zetten. Maar het Omega Consortium dat de race zou organiseren vind weinig steun bij de Zuid Afrikaanse regering.

“Onze eerste gesprekken met overheid gingen over de politieke wil en de mogelijkheid om financieel mee tussen te komen. Maar we hebben nog geen tweede gespreksronde kunnen opzetten.”

Zei woordvoerder David Gant tegen Autosport magazine.

Naar schatting is 28% van de bevolking van Zuid Afrika besmet met het AIDS virus. Het aantal besmette mensen blijft elk jaar groeien. Je vraagt je af of dit land wel geld moet steken in een Formule1 avontuur�

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter