Na de zware crash van Ralf Schumacher op de Indianapolis Motor Speedway, is het nog steeds niet duidelijk of de Duitser de komende weken nog wel in een Formule-1-bolide zal plaatsnemen. De kans dat test- en derde rijder Marc Gene de plaats van Ralf inneemt, wordt alsmaar groter.

In Jerez heeft het team van Williams immers een half uur pitstoptraining gehouden met Gene. De Spanjaard reed op circuit de la Frontera de derde tijd. Hij werd voorgegaan door Takuma Sato in de BAR, en – jawel – Kimi R�ikk�nen in de nieuwe MP4/19B.

De vierde tijd werd gezet door Jenson Button, gevolgd door David Coulthard, die z’n eerste kennismaking had met de B-wagen. Williams’ vierde rijder Antonio Pizzonia zette zichzelf op de zesde plaats. Toyota was hekkensluiter met Cristiano da Matta en Ryan Briscoe.

In Barcelona werd Michael Schumacher voor de verandering eens w�l verslagen in een F1-wagen. De zesvoudige wereldkampioen moest immers teamgenoot Luca Badoer en Renault-rijder Fernando Alonso voor zich dulden.

Een woordvoerder van het Brits-Franse team deelde mee dat ze veelbelovend werk voor de nieuwe kwalificatieformat (2 sessies van 25 minuten) in Silverstone voortzetten en dat Fernando blij was met dat werk.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter