Het lijkt er voorlopig niet op dat de testban tijdens het seizoen eerdaags opgeheven wordt. Er zijn weliswaar wat grotere teams die dat graag zouden willen maar de financieel minder daadkrachtige teams zijn daar geen voorstander van. Afgelopen weekend, tijdens de grote prijs van Belgie, zouden de teams daar over hebben gesproken. Bij dat gesprek kwam, volgens het Duitse Auto, Motor und Sport, naar voren dat de kleinere teams er absoluut niet mee in gaan stemmen om het testverbod te versoepelen.

Ik zou graag meer willen testen, maar ik kan me voorstellen dat anderen daar anders over denken, aldus McLaren en FOTA baas Martin Withmarsh. Het is nu voor iedereen gelijk. Zouden we onbeperkt mogen testen is dat een enorm voordeel voor de rijkere teams, voegt Otmar Szafnauer van Force India daar aan toe.

Michael Schumacher sprak zich recent uit tégen het testverbod. Formule 1 is de enige sport waarbij niet geoefend mag worden, sprak de Duitser. Toro Rosso’s Franz Tost veegde dat argument snel onder tafel: Er is ook geen enkele andere sport waarin een testkilometer tussen de 700 en 1000 euro kost.