Fernando Alonso en Felipe Massa zijn opgeroepen om op 8 september tekst en uitleg te komen geven aan de World Motor Sport Council over de vermeende stalorders tijdens de GP van Duitsland in juli. Tijdens die race wisselden Massa en Alonso van positie en de FIA heeft sterke vermoedens dat daar teamorders aan vooraf gingen en die zijn al enkele jaren verboden.

Ook teambaas Stefano Domenicali moet zijn zegje komen doen. De Italiaan heeft vertrouwen in een goede afloop. Wij zullen onze kant van het verhaal vertellen en dat zullen ze wel begrijpen. Of dat zo is is nog maar de vraag. De Formule 1 wereld lijkt over het algemeen van mening dat er wel degelijke teamorders zijn gegeven door Ferrari. Een stortregen van kritiek daalde dan ook na de race op het Italiaanse team neer.

Zo noemde ex-Ferrari rijder Niki Lauda de race op Hockenheim ‘fraude voor de fans’: De fans betalen veel geld voor een kaartje en dan krijgen ze deze fraude te zien. Ook Christian Horner was niet mals in zijn kritiek. De RedBull teambaas meldde dat Ferrari de race heeft gemanipuleerd. De sport is hier de grote verliezer, aldus Horner. Teams moeten gewoon de geldende regels respecteren, wist Mercedes’ Nick Fry. En dat gebeurde hier niet.