Het testverbod in het hedendaagse Formule1 is wat de rentree van Michael Schumacher moeilijk maakt, zo wist de zevenvoudig wereldkampioen uit te leggen.

Twee jaar geleden maakt de beroemde Duitser zijn comeback na ruim drie jaar afwezigheid. In zijn eerste carrière wist de Duitser de sport te domineren en verzamelde 91 overwinningen en 154 podiums. Zijn tweede carrière gaat een stuk moeizamer en Schumacher doet er langer over om op snelheid te komen. Meteen werd er gespeculeerd dat hij snelheid is verloren door zijn leeftijd(42) en dat hij niet meer volledig gefocust is. Michael Schumacher sprak met Corriere della Sera en vertelde zijn visie.

Sommige trekken mijn toewijding in twijfel. Het zou fijn zijn als buitenstaanders niet zouden gissen naar dingen die ze niet weten. Ik had verwacht dat ik in ieder geval een aantal keer het podium zou halen. Maar er is helaas geen magie in de F1. Samen zullen we hard moeten werken om de prestaties te verbeteren, maar daar zijn we niet bang voor.

In het verleden werd er ontzettend veel getest. Hedendaags niet meer, waardoor ik wat moeite heb met de banden. Ik heb niet goed kunnen leren hoe deze goed te interpreteren. Voorheen ging ik een raceweekend in en wist ik precies wat ik kon verwachten. Nu testen we pas op vrijdag en ik moet nog steeds wennen aan dit systeem.

Toch is er bij Schumacher een duidelijk opwaartse lijn in zijn prestaties te bespeuren, zeker als je 2010 met 2011 vergelijkt. De verwachting voor 2012 is dan ook hoog, zeker als hij deze lijn weet door te zetten en Mercedes de auto weet te verbeteren. Over 2013 wilde de Duitser nog niks prijsgeven, zijn deelname zal afhangen van zijn eigen vorm en die van Mercedes.

Of ik er bij ben in 2013? Er is geen haast om hier nu over te denken, aldus de Duitser.