Force India heeft vandaag bevestigd dat Nico Hulkenberg het stoeltje van Adrian Sutil zal overnemen in 2012. Met de bevestiging van Nico Hulkenberg zijn beide stoeltjes bij het team van Force India bezet. De Schot Paul Di Resta, die vorig seizoen goed debuteerde in de Formule 1, heeft zijn stoeltje weten te behouden. Voor Adrian Sutil betekent dit nieuws dat hij op zoek moet naar een ander team om volgend seizoen aan de start te verschijnen.

Voor Hulkenberg betekent dit een terugkeer als racecoureur. Na één seizoen voor Williams, waarin hij één pole-position haalde, werd hij bij het Britse team aan de kant geschoven om plaats te maken voor Pastor Maldonado. Om een terugkeer in de koningsklasse van de autosport levend te houden koos hij vorig seizoen voor een rol als test- en reservecoureur bij het team van Vijay Mallya. Na een seizoen afwezigheid kunnen we Nico Hulkenberg dus weer hele weekenden aanschouwen in een Force India.

Hulkenberg

Hulkenberg is erg blij dat hij dit jaar de kans krijgt om zichzelf opnieuw te bewijzen, hij zegt hierover het volgende: Ik ben natuurlijk heel blij dat ik bij Sahara Force India kan blijven en de kans krijg volgend jaar te racen. Het was niet makkelijk om dit seizoen vanaf de zijlijn toe te kijken, maar ik heb mijn best gedaan om het team te helpen en te laten zien waartoe ik in staat ben. Daarnaast is de jonge Duitser erg gemotiveerd: Ik ben extreem gemotiveerd voor 2012 en wil graag iedereen bedanken voor het geloof in mij en het bieden van deze kans. Ik heb er zin in om gedurende de winter aan de slag te gaan met het ontwikkelen van de nieuwe auto, en om het team te helpen voort te borduren op de resultaten van dit jaar. De eerste test in Jerez kan mij niet vroeg genoeg komen.

Di Resta

Voor Paul Di Resta betekent dit het tweede seizoen in de Formule 1. De Schot debuteerde vorig seizoen indrukwekkend en het team geeft hem de kans daar een vervolg aan te geven. Ik heb echt zin in mijn tweede seizoen in de Formule 1. Ik kijk ernaar vooruit dat ik verder kan groeien en me kan ontwikkelen bij Sahara Force India. Ik heb altijd al gezegd dat ik graag onderdeel ben van dit team: ze zijn ambitieus, hebben honger naar succes en werken allemaal goed samen. Ik ben zeer enthousiast over 2012. Er heerst echt het geloof dat we de topteams onder druk kunnen blijven zetten en dat we de volgende stap naar voren kunnen zetten. Ik wil ook graag het team bedanken voor al het harde werk van afgelopen jaar, en voor alle steun die ze mij hebben gegeven. De komende weken neem ik wat rust om zo mijn batterijen weer op te laden. Hopelijk kom ik in 2012 nog sterker terug. Aldus Paul Di Resta.

Vijay Mallya

In een verklaring laat Vijay Mallya het volgende weten over de aanstelling van de coureurs:
Ik denk dat Paul bij iedereen in de pitstraat zichzelf in de kijker heeft gereden in zijn debuutseizoen. Zijn snelheid, volwassenheid en manier van racen hebben bevestigd dat wij terecht in hem geloofden. We kijken ernaar vooruit komend jaar opnieuw met hem samen te werken.
Wat Nico betreft: We zagen in hem een rijzende ster aan het einde van 2010, en kozen ervoor hem in de loop van dit seizoen te evalueren. Ondanks de beperkte tijd die hij in de auto had heeft hij ons weten te overtuigen.

Daarnaast bedankt Mallya de Duitser Sutil voor bewezen diensten. Hij zegt over Sutil het volgende: Hij is lid geweest van het team sinds we de sport binnen kwamen. Hij is een integraal onderdeel geweest van ons succes in de afgelopen vier seizoenen en we wensen hem het beste voor de toekomst.
Nu bekend is geworden dat Sutil volgend seizoen niet voor Sahara Force India rijdt lijkt het aannemelijk dat Sutil volgend seizoen naast Pastor Maldonado voor Williams zal uitkomen.