Volgens de nieuwe teambaas van HRT, Luis Pérez-Sala, gaat zijn team komend jaar een stapje terug doen. Volgens Pérez-Sala vraagt het ontwikkelen van de nieuwe auto en het nieuwe hoofdkwartier veel van het kleine team.

Volgens Pérez-Sala gaat zich dat in 2012 op een negatieve manier terug betalen op het circuit. Pérez-Sala denkt dat HRT het nieuwe seizoen niet op dezelfde competitieve manier zal beginnen als het eindigde dit jaar. Overigens wil het team volgend jaar wel deelnemen aan de testsessies, dat zou voor HRT de eerste keer zijn.

HRT is nu in Valencia gevestigd in een tijdelijk onderkomen maar wil in Spanje met hulp van eigenaar Thesan Capital een vast onderkomen zoeken. Het technische centrum van HRT blijft voorlopig in München gehuisvest. Vanuit het nieuwe hoofdkwartier wil Thesan Capital het team gaan uitbouwen.

Over de tweede coureur langs Pedro de la Rosa, waar ook Giedo van der Garde voor in beeld is, wil Pérez-Sala nog niet veel kwijt:
Dat is op dit moment wel onze laatste zorg! Al wat ik kan zeggen is dat we op dit moment met diverse coureur in een ver gevorderd stadium van onderhandelingen zijn. Maar de beslissing over de tweede coureur zal zeker niet voor het einde van dit jaar worden genomen.

By peter