Als we de Spaanse pers mogen geloven zullen we binnenkort weer een bekende sponsor zien opduiken binnen de F1.

Volgens de Spaanse pers zou telecommunicatie gigant Telefonica er aan denken om terug te keren als sponsor binnen de F1, het bedrijf zou de Spaanse Renault piloot, Fernando Alonso, willen sponsoren.

De laatste keer dat we nog gehoord hebben van Telefonica (in de F1) dateert al van het jaar 2000, toen waren ze sponsor van het Minardi team, vooral omdat de Spanjaard Marc Gene uitkwam voor het Minardi team.

Een deal zou echt kortbij kunnen zijn, maar volgens enkele berichten zou Renault een som van 6 miljoen dollar eisen per jaar, dat voor zowel Renault als Alonso te sponsoren.

Telefonica en Fernando Alonso zijn ook geen onbekenden van elkaar, in 2000 reed Fernando bij het Astromega team in de F3000, het team werd toen gesponsord door het telecommunicatie bedrijf.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!