Een droom gaat in vervulling! Op woensdag 21 januari zal de Belgische piloot Bas Leinders voor het eerst in zijn carri�re aan het stuur van een Formule 1 zitten. Het gaat om de Jordan met Ford-motor en het gebeuren vindt plaats op het Catalaanse circuit van Barcelona. Voor onze landgenoot wordt het zeker geen plezierreisje.

Na prachtige prestaties in karting, Formule Ford, Formule Opel, Formule 3, Formule 3000 en de World Series by Nissan, zal Bas Leinders een eerste keer kunnen proeven van de koninginneklasse in de autosport.

“Racen is in de eerste plaats een kwestie van passie en opofferingen,” vertelt de grootste belofte van ons land.“Al veel jaren heb ik alles gegeven voor mijn favoriete sport om de top te bereiken. Deze test aan het stuur van de Jordan F1 beschouw ik als een eerste bekroning van al die inspanningen.”

Deze historische testsessie voor de Belgische autosport, de vrucht van talloze onderhandelingen, wordt georganiseerd in samenwerking met het team Jordan Grand Prix van de charismatische Ier Eddie Jordan. Bas zal met een eenzitter aangedreven door een Ford-motor kennismaken met de Formule 1. “Deze test betekent natuurlijk geenszins dat ik een stuur zal hebben voor een volledig seizoen. Maar, als alles goed verloopt, zullen er mogelijkheden zijn. Ik wil me zo snel mogelijk aan de wagen aanpassen en een vruchtbaar contact hebben met de ingenieurs. Ik hoop dat ik hen kan inspireren om verder met mij te willen samenwerken voor toekomstig testwerk of zelfs meer&”
Na twee seizoenen in de World Series by Nissan, heeft Bas alvast het voordeel dat hij het circuit van Catalunya goed kent. Hij kan zich volledig concentreren op de aanpassing aan de gele bolide.

“De kennis van het circuit is een klein, maar toch belangrijk voordeel. Toch denk ik dat het verschil tussen een Formule 1 en de wagens die ik tot dusverre bestuurd heb, enorm is, zeker wat de remmen betreft. Ik hoef je niet te vertellen dat ik enorm uitkijk naar de kennismaking!”

Deze test aan het stuur van een Jordan F1 is in de eerste plaats het resultaat van het formidabele werk van de “6-Group”, een vereniging van zes personen die elk gespecialiseerd zijn in een bepaalde sector en die kennis van zaken hebben.

”  Zonder hen zou het veel moeilijker geweest zijn,” vertelt Bas. “Ik wil hen bedanken voor dit eerste resultaat. Ik kan me volledig op het racen concentreren en dat is heel belangrijk voor een piloot.”

We merken terloops op dat deze eerste gelegenheid voor Bas om zijn enorm talent op het hoogste niveau te tonen amper enkele weken zal plaatsvinden na de aankondiging van de terugkeer van de Grote Prijs Formule 1 van Belgi� op het circuit van Francorchamps. Het is tevens al tien jaar geleden dat een Belg nog een Grote Prijs reed, meer bepaald Philippe Adams aan het stuur van een Lotus. Het is zeker nog te vroeg om al te stellen dat Leinders zijn opvolger wordt, maar alle krachten van de Belgische autosport zetten zich schrap om de kansen van Bas te maximaliseren.

Afspraak dus op woensdag 21 januari op Catalaanse bodem voor dit magische moment, wanneer Bas Leinders de pitlane verlaat aan het stuur van de Jordan-Ford voor een indrukwekkende kennismaking.

Bron: www.basleinders.be

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter