Een tijdje geleden hadden we al eens vermeld dat Paul Stoddart het idee had om met tweezitters te racen met bekendheden tijdens het GP weekend, volgens Stoddart om de fans waar voor hun geld te bieden.

De Formule 1 teams zouden nu dat voorstel overwegen.

FIA president Max Mosley zei dat Paul Stoddart dit voorstel zou gedaan hebben op een meeting met de teambazen en Bernie Ecclestone.

Max Mosley:

“Paul Stoddart heeft een zeer interessant plan voorgesteld om 10 tweezitters te laten rijden op zondag, voor de race.
Het werd zeer goed ontvangen door de andere teambazen, maar de teambazen kijken eerst naar de implicaties met de sponsors en zo.

Binnen een week zullen ze hem een antwoord geven.
Het is een prachtig voorstel en ik denk dat al de andere teams er ook zo over dachten, maar zij bekijken eerst de details.”

Sommige teams zijn al in het bezit van een tweezitter, zoals Minardi en McLaren het voormalige Arrows teams had zelfs een driezitter.

Wie weet kunnen we binnenkort nog genieten van een race met tweezitters.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter