TIDJIKJA – NOUAKCHOTT
Stage 15: Liaison 2 km – Special 579 km – liaison 71 km.
Totaal: 652 km.

Meoni wint laatste woestijnproef

De Italiaan Fabrizio Meoni heeft vrijdag de vijftiende etappe van de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. Het was het tweede dagsucces voor de tweevoudig Dakar winnaar, die in het algemeen klassement geen rol van betekenis meer speelt: zesde op drie uur.

Meoni, die als een van de weinige deelnemers op een zware KTM 950cc zit, ging als vanouds in de 579 kilometer lange woestijnproef van Tidjikja naar Nouakchott in Mauritani�. Hij doorstond kamelengras, rul zand en hoge duinen met speels gemak.


De Fransman Richard Sainct (KTM) werd tweede op 46 seconden. Hij pakte 2,5 minuut terug op klassementsleider Nani Roma (KTM) uit Spanje. Die behield de leiding en heeft nog altijd 7 minuten voorsprong op Sainct.

Motorrijder Ronald Robbe is in het zicht van de haven gestrand in de Dakar Rally. De 38 jarige motorhandelaar uit Oosterhout viel vrijdag, drie dagen voor het einde uit.

Robbe keerde kort na de start terug naar het bivak van Tidjikja. Het was vrijdagmiddag nog niet duidelijk wat er precies met Robbe is gebeurd. Hij debuteerde dit jaar in de rally.

De Nederlandse afvaardiging in Dakar is geslonken tot twee motorrijders en vier vrachtwagens. Donderdag gaf ook de enige overgebleven auto equipe van Bob ten Harkel en Hennie den Toom op. De Kia Sorento haalde nog wel laat in de avond het bivak, maar ‘hij is zo goed als overleden’, sipte Den Toom. Het aldoor lekken van olie brak de rallywagen uiteindelijk op.

Nederland begon met elf motorrijders, vier auto’s en vijf vrachtwagens aan de rally.

Bij de auto’s boekte Masuoka zijn derde etappezege. De Japanner deed het stof flink opwaaien met zijn stevig opgevoerde Mitsubishi. Hij finishte 9 minuten voor teamgenoot Peterhansel uit Frankrijk, die met 55 minuten voosprong de laatste twee etappes ingaat.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter