De F1-rijders zullen het komende seizoen andere straffen moeten ondergaan als ze een steek uithalen die niet door de beugel kan. Onder de nieuwe regels zullen ze geen drive-through of stop&go straffen kunnen oplopen. Zij worden vervangen door straffen na de race. Als een rijder drie post-race straffen oploopt, kan hem de uitsluiting van een race opgelegd worden. Dit werd vandaag op de F1-meeting in Londen beslist.

“Er zullen geen drive-through en stog&go-sancties meer gegeven worden, als er zich een incident voordoet tussen twee wagens waarbij een of beiden verder kunnen rijden,” verduidelijkte FIA-voorzitter Max Mosley. “Na de race zal er een verhoor plaatsvinden waarin de straf bepaald zal worden, afhankelijk van de graad van de overtreding. Als dit driemaal in hetzelfde seizoen gebeurt, gaan de stewards serieus overwegen om de rijder in kwestie een ��n-race uitsluiting op de leggen.”

De reden waarom deze regels herzien zijn, zou te maken hebben het voorval Montoya-Barrichello tijdens de GP van de USA vorig jaar. Montoya verloor door de opgelegde sanctie kostbare tijd waardoor zijn kansen op de rijderstitel in het water vielen.

 

“Dit is een flexibeler systeem. Iemand die echter op een gevaarlijke wijze ongevallen blijft veroorzaken zal een uitsluiting onder ogen moeten zien. Maar we willen de rijders zeker niet ontmoedigen om te racen,”

aldus Mosley.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter