Bij Renault kan men niet anders dan tevreden zijn op het seizoen tot waar het al gevorderd is. De drie gepasseerde races waren allemaal voor hen. Vandaag was het dus niet anders: Fernando Alonso vertrok vanop pole, controleerde van zodra Michael Schumacher uitviel, en won de race. Voor Giancarlo Fisichella liep het anders af: zijn krachtbron begaf het en de Italiaan moest voor de tweede keer dit seizoen opgeven, na zijn overwinning in Australi�.

Om de statistiekenkast open te trekken: het was de honderdste zege voor een Renault motor, de twintigste voor een chassis van hetzelfde merk, en de eerste keer dat een Renault-chassis drie opeenvolgende races kon winnen. Historische momenten hebben zich dus voltrokken…

Fernando gaat snel in BahreinFernando Alonso was blij met de overwinning: “De R25 was fantastisch vandaag, en het team is al het hele weekend fantastisch, met geen enkele fout. 26 punten scoren uit een maximum van 30 is briljant, maar we moeten oppassen: we hebben er nog maar drie races van de negentien opzitten in een zeer lang seizoen. Toch denk ik dat als we competitief blijven zoals nu, en mechanische problemen kunnen ontwijken, me moeilijk te verslaan zullen zijn.”

Giancarlo Fisichella kan met zijn uitvalbeurt minder lachen: “Het is normaal dat ik extreem teleurgesteld ben na een opgave in een race waarin ik een goed resultaat had kunnen neerzetten. De wagen voelde fantastisch aan in de eerste ronde, toen ik posities won en voelde dat er nog meer in zat. Toen verloor de motor aan kracht, en werd ik de pits in geroepen om op te geven. Ik hoop dat de dingen beter zullen gaan in Itali� over drie weken.”

Flavio Briatore gaf een standaard antwoord, en voegde nog toe: “Goed gedaan, iedereen in Enstone en Viry (de RenaultF1-fabrieken, nvdr.), we zijn allemaal trots om Renault haar 100ste F1-overwinning te schenken.”

Technisch directeur Pat Symonds verklaarde: “Een rijder een race zien controleren zoals Fernando deze namiddag, is een indrukwekkend zicht. Zijn prestatie is zelfs nog opmerkelijker als je in acht neemt dat hij niet eens de volledige toerentallen van de motor gebruikte in de eerste rondes. Hij leek te kunnen versnellen indien noodzakelijk, zonder de wagen te ver te pushen.” Symonds excuseert zich ook nog tegenover Giancarlo Fisichella. Zijn motor zou het al beginnen begeven hebben in ronde twee. Volgens Pat Symonds zat er veel in voor de Italiaan.

Ook over de Michelins is d� techneut van Renault tevreden: “We moeten ook Michelin bedanken. De banden werden echt getest dit weekend, met baantemperaturen die de 50 graden overschreden. Opnieuw waren de banden goed op elk vlak: ze waren snel over ��n rondje, en consistent gedurende de hele race.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter