David Coulthard snoepte in de allerlaatste ronde nog de achtste plek – en dus 1 punt – af van Rubens Barrichello. Red Bull Racing was het hele weekend betrouwbaar, maar net op de startgrid laat de techniek het afweten voor Christian Klien. David Coulthard redde echter de eer door vanaf de veertiende startplaats gestaag op te klimmen naar de achtste plek. Opnieuw een punt voor David Coulthard.

“Op het einde van de race was Barrichello heel wat langzamer in de remzones. Ik kwam dus dichterbij en plande een manoeuvre in de laatste ronde. Een punt meenemen na een moeilijk weekend is aanmoedigend, maar we moeten nu goed onderzoeken wat we aan de wagen moeten verbeteren om het hele seizoen competitief te blijven. “

Christian Klien: “Mijn wagen viel stil op de grid, waarschijnlijk door een elektronisch defect. Echt een doodzonde want ik had een goede startplaats.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter