BMW directeur dr. Mario Theissen zegt dat de Duitse motorleverancier actief op zoek gaat naar een tweede team om volgend jaar te bevoorraden. Naar verluidt staan Sauber en RedBull Racing bovenaan het verlanglijstje.

“E�n van de teams waar we mee praten is Sauber,” bevestigde Theissen.

BMW naar ?“De kans dat we volgend jaar een tweede team bevoorraden is groter dan 50 procent. We willen die beslissing maken voor eind juni. We zijn in principe door iedereen gevraagd, en we hebben zeker met Red Bull ook gesproken.

Het is niet voor geld. Je zal geen geld verdienen met een tweede team te hebben. We zoeken op dit moment de geschikte partner.”

Theissen benadrukte dat het niet om een gratis deal zal gaan. Zo zou BMW misschien advertentieruimte op de wagen opeisen, om geassocieerde sponsors te etaleren. Maar, de motor zal zeker BMW heten, en niet gelabeld worden, zoals de Petronas (Ferrari) van Sauber.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter