De Formule 1-commisie, waarin alle teams zitting hebben maar ook andere belanghebbenden zoals sponsoren, leveranciers en racepromotors, hebben het plan voor een alternatieve motor afgewezen. De FIA en Ecclestone introduceerden het idee om in 2017 met een alternatieve goedkopere motor te komen. Deze motoren zouden een alternatief moeten zijn voor de huidige dure V6-turbokrachtbronnen.

Het plan is nog niet helemaal van de baan. Mercedes, Ferrari, Renault en Honda hebben nu toegezegd om op 15 januari met een tegenvoorstel te komen. Volgens de vier fabrikanten willen ze aantal van de problemen die de standaardmotor moest voorkomen met een nieuwe voorstel oplossing. Volgens Niki Lauda praten de vier fabrikanten dit weekend in Abu Dhabi met elkaar.

De FIA heeft op haar beurt laten weten behoefte te hebben aan goedkopere motoren, die meer geluid maken, en simpeler zijn. Daarnaast vind de FIA dat alle teams van motoren moeten worden voorzien. Daarmee wil de FIA Red Bull tegemoet komen.

Ook heeft de FIA laten weten dat als de teams niet met een goed voorstel komen het huidige voorstel van de FIA en Bernie Ecclestone alsnog kan worden ingevoerd.

Ondertussen hebben zich de fabrikanten Ilmor, AER en Mecachrome bij de FIA gemeld om de standaardmotor te mogen ontwikkelen.

Wordt vervolgd!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter