Dieter Mateschitz heeft in zijn eigen medium Speedweek laten weten nog altijd niet tevreden te zijn. De Red Bull-eigenaar zegt zelfs dat het nog niet zeker is of Red Bull en Toro Rosso volgend jaar wel aan de start staan.

Het heeft weinig nut om nog een jaar vierhonderd tot vijfhonderd miljoen aan de Formule 1 te spenderen als er geen garantie is dat er na 2016 weer om topklasseringen meegedaan kan worden, aldus Mateschitz. Of we in 2016 meedoen? Dat kan ik nog niet bevestigen. We weten immers nog niet of we een motor kunnen krijgen en wat de plannen voor de toekomst zijn. Ook voor ons is het op een gegeven moment genoeg geweest.

Mateschitz wil graag dat er een standaardmotor komt waarmee Red Bull in 2017 kan racen. Het team wil dan weer om de wereldtitel strijden en ziet 2016 als tussenjaar. Of deze standaardmotor te komt is nog maar de vraag, de teams en de FIA zijn hiermee met elkaar in gesprek.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter