Acht Formule 1 teams hebben besloten een brief te schrijven naar Ferrari president Luca di Montezemolo, om hun onvrede te uiten met het testschema van Ferrari.

De acht teams McLaren, Williams, Bar, Jordan, RedBull, Minardi, Toyota en Renault schreven in de open brief onder meer over een “hoogst onrespectvol optreden” van Ferrari.

Sauber was het enige team dat de brief niet mee ondertekende, omwille van politieke redenen. Het Zwitserse team krijgt motoren van Ferrari, maar nam recentelijk al afstand van Ferrari. Toch zijn ze voorzichtig om Ferrari niet openlijk te bekritiseren.

Enkele citaten uit de brief:

Testen, te veel of te weinig? “De afgelopen twee jaar zijn Formule 1 teams erg actief geweest in het zoeken naar manieren om de kosten te beperken. Er bestaat geen twijfel over dat het reduceren van testprogramma’s ��n van de weinig werkende kostenbesparende regel is.

Dit seizoen echter, terwijl 8 deelnemers, waaronder enkele van ‘s werelds grootste autoconstructeurs, tot een akkoord kwamen inzake het verder afbouwen van de testprogramma’s, is Ferrari het enige team dat hiertegen handelde, door een kostengroei te hebben, onder meer door een testprogramma tijdens het raceweekend te hebben. Ferrari gaat hiermee in tegen de overeenkomst die het vroeger steunde.”

Sportief directeur Jean Todt heeft al laten weten dat Ferrari het enige team is dat voor Bridgestone ontwikkelingswerk kan doen, terwijl concurrent Michelin kan rekenen op McLaren, BAR, Renault en Williams als topteams.

Ferrari sporting director Jean Todt has already rejected a similar plea from the other team bosses, who have all agreed to limit in-season testing to 30 days.

De brief heeft in ieder geval geen invloed op Ferrai’s testprogramma, gezien ze deze week op 2 verschillende circuitstesten, met testrijders Gen� en Badoer, en later deze week Barrichello en Schumacher.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter