Pat Symonds, voormalige ontwerper van Renault F1, gaat het team van Virgin doorlichten. Symonds mag vanwege zijn aandeel in “crashgate” tot 2013 geen officiële baan in de Formule 1 aannemen.

Symonds is nu adviseur van Virgin, bij dit team zal hij het hele team doornemen. Virgin kampt met de VR-02 met een tegenvallende bolide, de auto komt met name neerwaartse kracht tekort. Ontwerper Nick Wirth komt in Turkije met een grote update, het team hoopt dan op verbetering. Symonds wil in het team de manier van werken en efficiency gaan verbeteren, hiervoor wil hij alle afdelingen gaan doornemen.

Nick Wirth ontwierp de auto zonder windtunnel, Virgin wil geen windtunnel gebruiken uit kostenoverwegingen. In plaats daarvan gebruikt het computertechnologie. Mogelijk wil Virgin in de toekomst alsnog een windtunnel gaan gebruiken. Hierbij denkt het team aan de Mercedes windtunnel in het Engelse Brackley. Ook HRT huurt deze windtunnel een aantal dagen per jaar, maar ook voor Virgin zou deze mogelijkheid bestaan. Virgin wil de windtunnel vooral gaan gebruiken om te kijken of alle simulaties uit het CFD ook daadwerkelijk in de praktijk kloppen.

Ondertussen klaagt Wirth dat hij in de winter met een minimaal budget een auto moest ontwerpen, hierdoor zouden de prestaties tegenvallen. Nu sponsor Marussia, een Russische sportwagenbouwer, is ingestapt zou er bij Virgin meer mogelijk zijn.

By peter