Het lijkt erop dat Team Lotus de krachten gaat bundelen met Caterham Cars, een fameuze Britse sportscars fabrikant. Volgens Sky News City heeft Tony Fernandes, teambaas van het Formule 1-team, Caterham Cars overgenomen.

De bundeling van krachten zou een soort hereniging zijn want Caterham Cars-oprichter Graham Nearn en Lotus-topman Colin Chapman hadden in de jaren ’60 en ’70 al nauwe banden en brachten onder meer samen de beroemde Lotus 7 op de markt.

Indien deze overname daadwerkelijk zal plaatsvinden zal Fernandes daarmee niet alleen nieuwe mogelijkheden aanboren op het gebied van marketing en techniek, maar lijkt hij tevens te onderstrepen dat hij absoluut niet van plan is om de naam Lotus zomaar op te geven. Door de banden aan te trekken met een voormalige partner laat de Maleisische luchtvaartondernemer zien de naam Lotus en de historische uitstraling van het merk te respecteren en uit te dragen.

Zoals bekend is er een grimmige strijd gaande tussen Team Lotus en Group Lotus over de rechten op de beroemde naam.

Volgens Sky News City reporter Mark Kleinman zal Fernandes enige miljoenen Britse ponden betalen voor de overname. Caterham’s huidige eigenaar Corven Ventures wil niet reageren en Fernandes was niet bereikbaar voor commentaar.

Zoals eerder gemeld zal Team Lotus een belangrijke mededeling doen op 27 april aanstaande. We zullen dus nog een paar dagen moeten wachten op de mogelijke bevestiging.