Lance Stroll heeft afgelopen weekend op het circuit van Imola de Europese titel Formule 3 veilig gesteld. Met zijn 17 jaar is de Canadees de jongste winnaar ooit.

Dankzij de Formule 3 titel heeft Stroll nu voldoende punten voor een Formule 1 superlicentie. Dit betekent dat Stroll volgend jaar Formule 1 mag rijden. De kans dat de 17-jarige dit ook gaat doen is groot, Stroll wordt gezien als opvolger van Felipe Massa bij Williams.

Wat ongetwijfeld zal helpen is de steun van zijn vader Lawrence die over een vermogen van meer 2,5 miljard Euro beschikt. Gedurende zijn hele carrière wordt Stroll al financieel gesteund. Het gerucht gaat dat de familie Stroll voor volgend jaar 35 Miljoen Euro aan sponsoring op tafel wil leggen voor een Williams-stoeltje.

Sinds eind vorig jaar is Stroll al ontwikkelingscoureur bij Williams en reed hij al vele uren in de simulator.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter