Sebastian Vettel haalde bocht 2 niet in Malaisië. Rosberg kon door maar sloot achteraan aan.

Sebastian Vettel wordt bij de start van de Grand Prix van Japan aanstaande zondag drie plaatsen terug gezet en krijgt twee strafpunten

Na de start van de race gisteren probeerde Vettel bij Verstappen binnendoor te piepen in een poging om de derde plek te veroveren. Vettels snelheid was te hoog en hij onderstuurde. Verstappen ging van zijn gas af en stuurde om hem heen maar Vettels linkervoorwiel raakte nummer twee Nico Rosberg vol op het achterwiel waardoor hij zijn eigen wielophanging volledig afbrak en Rosberg een honderdtachtig graden spin maakte.

Vettel moest zijn auto aan de kant zetten, Rosberg moest het hele veld inhalen. Verstappen viel door het incident even terug naar plaats zes. Dat was snel rechtgetrokken maar belangrijker was, dat hij teamgenoot Ricciardo voor moest laten, waardoor die de beste racestrategie kreeg en later de race won.

Tijdens de race verscheen Sebastian Vettel voor de verzamelde pers om te vertellen wat hij had meegemaakt en daar zei hij onder andere: Ik reed naast Verstappen in de bocht en hij sneed me af. Rosberg treft geen enkele blaam, maar met Verstappen in de race weet je inmiddels dat hij altijd van lijn verandert.

Dat Vettel Max Verstappen aanwees als schuldige was voor de oplettende kijker wel verrassend gezien het feit, dat die er eigenlijk totaal niet bij betrokken was. En Verstappen had tijdens de eerste ronde al ruim becommentarieerd wat er voor zijn ogen gebeurde in bocht 1: Really, Sebastian is crazy! en even later steekt Verstappen, die nogal eens bekritiseerd werd door Vettel voor veel minder, nog eens een vinger in de wonde: Sebastian reed in op Rosberg als een f***** idioot!

Dat de Stewards of the Meeting het met het oordeel van Vettel niet eens waren wisten we al, ze ondernamen immers geen actie. Maar nu Vettel dus een gridstraf van drie plaatsen én twee strafpunten op zijn licentie krijgt is duidelijk hoe deze commissie erover denkt: Sebastian Vettel krijgt de schuld.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!