Pastor Maldonado heeft na afloop van de GP van Europa een tijdstraf van twintig seconden gekregen. De Venezolaan kreeg deze straf na zijn aanrijding met Lewis Hamilton, waardoor Lewis Hamilton kostbare punten verloor in zijn strijd voor het wereldkampioenschap. De straf van Maldonado zorgt ervoor dat hij twee plaatsen verliest in de einduitslag. Zijn teamgenootje Bruno Senna schuift door de straf van Pastor op naar de tiende plek en pakt daarmee het laatste puntje.

Maldonado was niet de enige coureur die een straf kreeg na afloop van de race op het stratencircuit in Valencia. Kamui Kobayashi kreeg een gridpenalty van vijf plaatsen voor de race in Engeland. Ook de Fransman Jean-Eric Vergne kreeg een gridpenalty, de Fransman wordt in Engeland tien plaatsen terug gezet op de startopstelling en kreeg daarnaast nog een boete van €25.000 voor zijn aanrijding met Heikki Kovalainen.

Ook Michael Schumacher hing een straf boven zijn Duitse hoofd. Schumacher eindigde vandaag op het podium, maar even leek het erop dat hij zijn derde plek kwijt zou raken. De ervaren Duitser zou zijn DRS open hebben gehad tijdens een gele vlag situatie. De stewards besloten echter dat Michael Schumacher op dat moment al voldoende afgeremd had.

By Folkert

Leave a Reply

Your email address will not be published.