Als altijd in de zomer gonst het in de paddock van geruchten en speculaties over mogelijke transfers en contractverlengingen. Iedereen met een aflopend contract, en vaak ook met doorlopende, wordt gelinkt aan andere teams. Vooralsnog richt het Silly Season zich op drie wereldkampioenen: Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Michael Schumacher.

Afgelopen donderdag nog kopten de internationale autosport-headlines dat Ferrari-kopman Fernando Alonso het prima zou vinden als een toprijder als Vettel of Hamilton volgend jaar Felipe Massa zou komen vervangen. Hamilton zelf denkt daar het zijne van. Natuurlijk zegt hij dat, grijnst de Brit. Ik zou precies hetzelfde zeggen, of het nou waar is of niet.

Net als Alonso claimt ook Vettel dat hij het prima zou vinden om naast een mede-kampioen te rijden: Het lijkt me geweldig om naast Fernando te rijden. Maar de Braziliaanse autosport-journalist Livio Oricchio is het met Hamilton eens dat dat soort uitspraken niet al te serieus moeten worden genomen. Nog een leugen, bromt de Braziliaan.

Alle speculatie ten spijt gaan de meesten insiders er toch vanuit dat Hamilton bij McLaren en Vettel bij Red Bull blijft. Never change a winning team, zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko dan ook. Dat zegt eigenlijk genoeg. De kans dat Sebastian aan het einde van 2014 bij ons vertrekt is klein.

Sebastian is aan het kijken wat hij waard is omdat hij zeker wil weten dat hij wel genoeg betaald krijgt. Volgens Marko geldt voor de geruchten rond Hamilton eigenlijk hetzelfde. Het zijn de gebruikelijke taferelen. Lewis probeert zijn prijs op te drijven.

Volgens Marko is de man die de rijderscarrousel pas echt aan kan slingeren Michael Schumacher. Als de recordkampioen ermee stopt en er een vacature bij Mercedes beschikbaar komt zal de rijdersmarkt volgens de Oostenrijker exploderen. De oude meester is dus weer eens aan zet…

Leave a Reply

Your email address will not be published.