Lewis Hamilton trachtte, ondanks dat hij op totaal versleten banden reed, toch nog de strijd aan te gaan met Pastor Maldonado.

Hamilton en Maldonado kwamen elkaar met nog twee ronden te gaan tegen in de strijd om P3. De McLaren-coureur reed echter op ‘totaal versleten banden, die haast wel lek leken te zijn‘, maar wilde zijn plek toch niet prijsgeven: Je moet altijd vechten voor je plekje, zegt hij namelijk. Je mag een andere coureur er nooit zomaar voorbij laten.

Het gevecht om P3 eindigde echter in brokken met Hamilton in de muur en een teruggevallen Maldonado die uiteindelijk toch met P10 een puntje voor Willams pakte. Waar Maldonado na de race Hamilton de schuld vervolgens in de schoenen schoof, daar wil de McLaren-coureur daarentegen niet inhoudelijk op de aanrijding aangaan.

Het ging allemaal zo snel, dat ik niet weet wat er nou eigenlijk gebeurd is, zegt Hamilton. Ik ging de bocht in, maar kwam er niet meer uit. Het enige wat ik me herinner, is dat ik ineens in de muur stond.

Dat was erg frustrerend, want ik had er keihard voor gewerkt om een goed resultaat te behalen, maar ja, zo zijn de autosport en het leven dan ook weer. We hebben vandaag veel punten verloren, dus dat valt me zwaar , erkent Hamilton, die door zijn uitvalbeurt van de eerste naar de derde plaats in het kampioenschap is gezakt.

Hamilton heeft het verder overigens opgenomen voor zijn team McLaren, dat zijn tweede pitstop vandaag, voor de zoveelste keer dit jaar, in het honderd liet lopen.