‘Silly Season’ in de Formule 1 is nog lang niet afgelopen. Een mogelijke stoelendans lijkt er aan te gaan komen. Een van de coureurs die mogelijk van stoeltje gaat veranderen is Nico Hulkenberg.

‘The Hulk’ werd genoemd als vervanger van Massa bij Ferrari, maar dat lijkt niet door te gaan. Massa presteert goed de laatste races en lijkt zijn stoeltje bij Ferrari te behouden. Toch lijkt Nico Hulkenberg van team te gaan ruilen. De Duitser zou volgens Jack Leslie al een contract hebben getekend bij Sauber.

Sauber heeft een stoeltje vrij doordat Perez vertrekt naar McLaren. Daarnaast is de toekomst van Kamui Kobayashi bij het Zwitserse team onzeker. Sauber heeft dus nog twee stoeltjes te vergeven. Het eerste stoeltje lijkt nu dus naar Hulkenberg te gaan, terwijl het tweede stoeltje een prooi lijkt te zien voor Esteban Gutierrez. Gutierrez rijdt momenteel in de GP2 en maakt aanspraak op promotie naar de Formule 1. De Mexicaan zou een aardige zak met centjes meenemen mocht hij een stoeltje bij Sauber weten te bemachtigen.

Monisha Kaltenborn gaf eerder aan dat Sauber de line-up voor 2013 voor het einde van het seizoen bekend zal maken. Eerder genoemde Esteban Gutierrez is volgens Kaltenborn echter geen gegadigde voor een stoeltje bij het Zwitserse team, dus is er nog hoop voor Kamui. Hulkenberg zou dus al een contract hebben getekend bij Sauber. Mocht dat zo zijn dan betekent dat dat er bij Force India een plaatsje vrijkomt.

Er gaan geruchten dat Jaime Alguersuari en Sebastien Buemi op het lijstje staan van Force India als vervanger van ‘The Hulk’. Ook Heikki Kovalainen en oude bekende van Force India Adrian Sutil zouden kans maken op het plaatsje naast Paul di Resta. Ook Jules Bianchi, testrijder bij Force India, zou een goede kans maken op het stoeltje van Hulkenberg.

Vooralsnog zijn het allemaal geruchten, maar mocht het waar zijn dan kan de stoelendans beginnen! Wij van gppits houden jullie op de hoogte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *