Red Bull Racing teambaas Christian Horner heeft verklaard dat hij Mark Webber geen teamorders zal geven om Sebastian Vettel de wereldtitel te bezorgen.

Sebastian Vettel pakte afgelopen zondag de winst in Korea en nam daarmee de leiding in de WK-tussenstand over van Fernando Alonso. Vettel heeft een voorsprong van zes punten op Fernando Alonso met nog maar vier races te gaan.

Afgelopen zondag passeerde Vettel zijn teamgenoot nog voor de eerste bocht om vervolgens onbedreigd naar de overwinning te rijden. Webber kwam in Korea als tweede over de streep, maar heeft in de tussenstand voor de wereldtitel een achterstand van 63 punten op Vettel. De titelkansen van Webber lijken daarom zo goed als over en gezien de kleine voorsprong die Vettel heeft op Alonso zou je verwachten dat Webber zijn teamgenoot zou moeten helpen de titel binnen te slepen. Bij Red Bull trachten ze beide rijders gelijke kansen te geven.

Sebastian heeft de leiding in de WK-tussenstand overgenomen van Alonso en Mark maakt nog steeds kans op het winnen van het kampioenschap, vertelt Christian Horner. Ik denk dat het verkeerd zou zijn om teamorders te geven terwijl Mark nog steeds kans maakt op het kampioenschap. In Korea hebben we kunnen zien dat ze op eerlijke wijze het gevecht met elkaar aangaan en dat is het enige wat wij van ze verlangen, aldus Horner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.