In gesprek met een verslaggever van de Frankfurter Allgemeine Zeitung, gaf Schumacher aan dat hij er vrede mee heeft om nu definitief zijn helm aan de wilgen te hangen.

De man die debuteerde in 1991 en meteen de aandacht van de F1-wereld op zich gericht wist, en uitgroeide tot de meest succesvolle coureur aller tijden, zal in Brazilië [25 november] voor de laatste keer in competitieverband aan het stuur van een Formule 1-auto draaien.

Schumacher denkt dat een vertrek uit de Formule 1 hem goed zal doen. Ja, er zijn mensen die verdrietig zijn omdat ik stop. Maar ik kan met opgeheven hoofd vertrekken uit de F1, want ik kon mij meten met de huidige wereldtop. Bijvoorbeeld Nico [Rosberg], die toch geen pannenkoek is. Zijn overwinning in Shanghai bewees zijn kunde. Natuurlijk was het mooi geweest als ik die race had gewonnen. Maar het zou slechts een klein druppeltje zijn, omdat het wereldkampioenschap het doel van mijn comeback was.

In de afgelopen maanden heb ik verschillende momenten gehad waarop ik niets met de Formule 1 te maken wilde hebben of me wilde voorbereiden op de volgende Grand Prix. Gegeven de omstandigheden denk ik dat ik de juiste keus heb gemaakt. Het gaat om vele kleine dingetjes: het reizen, weg zijn bij de familie, in een hotel zitten op een locatie waar je niet wil zijn… ik kijk uit naar mijn pensioen.

Voor mij is er niets beters dan thuis te zijn. Dat betekent vrijheid, en daar wil ik snel weer van gaan genieten. Het plan is nu dat er geen plan is.aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.