McLaren kende vorig seizoen een moeizaam jaar. Het team had het moeilijk tegenover de dominante Red Bulls. Na het lastige jaar voor Lewis kwam er een geruchtenstroom op gang over een eventueel vertrek van de wereldkampioen Formule 1 2008. Een overstap naar Red Bull was een van die geruchten toen Horner en Hamilton samen werden gespot. Sir Jackie Stewart adviseert Lewis echter om gewoon te blijven bij het team uit Woking. Sir Jackie Stewart denkt dat Lewis Hamilton het beste bij McLaren kan blijven racen. Volgens de Schot past het team van McLaren perfect bij Lewis.

Stewart denkt dat Hamilton op de perfecte plek zit: McLaren is een van de beste Formule 1 teams die actief is in de sport. Het team heeft goede faciliteiten en veel goede werknemers. Daarnaast beschikt het team over veel kennis en ervaring. Dingen kunnen veranderen, maar als je het mij vraagt past Lewis perfect bij McLaren en McLaren past perfect bij Lewis. Met Jenson Button heeft Lewis een goede teamgenoot. Ik denk dat het een goed duo is voor McLaren.

Over een eventuele overstap van Lewis naar Red Bull of Ferrari zegt de drievoudig wereldkampioen het volgende: Als Mark Webber dit seizoen laat zien wat ik denk dat hij aan talent bezit dan snap ik niet waarom ze bij Red Bull niet met Mark door zouden willen. Waarom zouden ze Mark weg doen als ze ook Vettel nog hebben? Ferrari is volgens Stewart wel een mogelijkheid voor Hamilton maar of het zo slim is? Ferrari is een optie voor Hamilton, maar zou hij dat doen? Alonso zit bij Ferrari en Hamilton en Alonso hadden toch wat problemen toen ze beide bij McLaren zaten. Aldus Sir Jackie Stewart tegenover Sky News Sport.