Zoran Stefanovich heeft zijn inschrijving om in 2015 met een nieuwe Formule 1-renstal van start te gaan terug getrokken. Stefanovich is er niet in geslaagd een motorenleverancier te vinden.

In 2010 deed Stefanovich ook al een poging om met een nieuw team van start te gaan. De Serviër kocht toen zelfs de Toyota-bolides (zie foto) uit 2010 op. De FIA koos destijds uiteindelijk voor drie andere renstallen (Caterham, Marussia, USF1 red.). Stefanovich is zijn interesse in de sport echter niet verloren:
Het grootste probleem is de motor. Ik heb met Ferrari, Mercedes, en Renault gepraat. De gesprekken hebben lange tijd geduurd en uiteindelijk wil niemand ons van motoren voorzien. Zonder motor kunnen we niets dus heb ik de inschrijving stop moeten zetten bij de FIA. Maar we gaan door.

Het is een publiek geheim dat ik ook met enkele Formule 1-renstallen heb gesproken over een overname. Ik wil nu niet op details ingaan.

Aangenomen wordt dat Stefanovich gesprekken voert over een mogelijke overname met Marussia. Volgens geruchten zou de Russische sportwagenfabrikant Marussia de interesse in haar Formule 1-project aan het verliezen zijn. Voornamelijk vanwege achterblijvende prestaties en oplopende kosten.

Bij de FIA lopen nu nog twee inschrijvingen voor twee nieuws teams in 2015. Deze inschrijvingen zijn van ex-teambaas Collin Kolles (samen met Roemeense investeerders) en de Amerikaan Gene Haas. Gene Haas wil een Amerikaans team starten, hij heeft al een overeenkomst met Ferrari om motoren te leveren en wil het chassis bij Dallara laten bouwen. Formule 1-tycoon Ecclestone liet echter al weten niet onder de indruk te zijn van de financiële onderbouwing van Haas.

By peter