Verdedigend wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zich tijdens de persconferentie van vandaag negatief uitgelaten over de nieuwe Formule 1 en in het special het motorgeluid van de Trubo V6 motoren.

De Duitser windt er geen doekjes om als men hem vraagt wat hij ervan vindt: Het is s**t gewoon. Ik stond tijdens de vorige race op de pitmuur en het was gewoon stiller dan een drukke bar. Het is echt niet goed voor de fans, de F1 moet spectaculair zijn en het geluid is hierin een belangrijke factor. aldus de kampioen

Ik herinner me, al is het vrij vaag als zesjarige dat toen ik de wagens voeger ging bekijken tijdens de vrije trainingen in Duitsland ik onder de indruk was van het geluid. Ik herinner me nog goed hoe luid die dingen waren en hoe de grond vibreerde als ze langs kwamen, dat heb je nu niet meer en dat is jammer.

Toch zijn enkele van zijn collega’s veel positiever over de nieuwe F1.

Daniel Ricciardo (RBR): Eens op volle snelheid hoor je nog steeds niet wat er rondom je gebeurd, er is nog genoeg geluid om alles buiten je helm te blokkeren. Ik denk dat het ok is, het is anders maar daar wennen we wel aan. Mijn oren gaan langer mee en daar ga ik niet over klagen.

Lewis Hamilton (MERC): Het is niet meer zo speciaal als vroeger maar er is veel meer plezier dankzij de power, het dus speciaal op een andere manier.

Kamui Kobayashi (CAT): Toen we van V10 naar V8 gingen hadden we dergelijke krantenkoppen en die verdwenen ook weer na een paar maanden. Ik denk niet dat heen groot probleem is voor de meesten. De coureurs moeten weer vechten met hun bolide en dat is de extra uitdaging en daar ben ik blij mee

Daniil Kvyat (STR): Ik denk dat het gewoon populair is om de F1 te bekritiseren. Er komen nieuwe uitdagende technologieën uit voort en ik ben blij dat het gebeurt tijdens mijn F1 debuut, laten we zeggen dat het vrij interessant is voor mij. We moesten veranderen, daar kan je niet om heen. Het is nog steeds snel en we gaan alleen snelheid winnen, het seizoen is nog jong.

Jenson Button (MCL): Ga ergens anders racen als je er echt niet mee kan leven.