De GPDA heeft Donderdag stevige taal geuit over de situatie met de banden. Zo zullen de coureurs de Duitse Grand Prix boycotten als blijkt dat de banden nog steeds niet veilig zijn.

Hoewel de banden voor dit weekend aangepast zijn heeft de GPDA een statement de deur uit gedaan voor het geval de banden nog niet naar behoren werken. De GPDA wil haar zorgen uitten over de situatie met de banden in Silverstone. We vertrouwen erop dat de aanpassingen die Pirelli heeft aangebracht de gewenste uitwerking heeft en dat er geen problemen voorkomen tijdens het weekend. We zullen op de limiet rijden, zoals we altijd doen en zoals verwacht wordt door onze sponsors, fans en sponsors. Echter, als blijkt dat de problemen met de banden niet opgelost zijn zullen wij ons onmiddellijk terugtrekken van het evenement. De situatie is dan te gevaarlijk voor de coureurs, fans en de marshalls. Aldus het statement van de GPDA.

Vorige week tijdens de Grand Prix van Groot Brittannië op Silverstone kampten een aantal coureurs met exploderende linker achterbanden. Pirelli paste daarop haar banden aan maar benadrukte dat verkeerd gebruik de oorzaak was van de problemen.