Robin Frijns zal later deze maand in actie komen tijdens de Young Drivers Test op Silverstone. De Nederlander is blij en opgelucht dat hij te horen heeft gekregen voor Sauber in actie te mogen komen.

Afgelopen zondag tijdens de race op Silverstone speelde Pirelli een negatieve hoofdrol. De banden van Pirelli explodeerden zonder enige moeite en daar moet een oplossing voor worden gevonden. Een van die oplossingen is om tijdens de Young Drivers Test ook racecoureurs te laten testen. Zo wordt de test voor jonge rijders meer een bandentest. Veel jonge coureurs vreesden dan ook niet in actie te zullen komen op Silverstone.

De racecoureurs mogen echter alleen een bandentest uitvoeren waardoor er voor de rookies toch een belangrijke rol is weggelegd. De rookies mogen namelijk wel nieuwe ontwikkelingen testen op Silverstone.

Robin Frijns kan dan ook opgelucht adem halen. De Limburger zal twee dagen in actie komen namens Sauber in Engeland. Frijns staat ingeroosterd op dag 1 en op dag 2. Het wordt een lastige test, maar ik ben blij dat ik de kans krijg om in de 2013 auto te rijden, aldus Frijns die in Silverstone enkele nieuwe onderdelen zal testen voor zijn Zwitserse werkgever.