Nog maar net bekomen van de race op het Engelse Silverstone, staat dit weekend alweer de Grote Prijs van Duitsland op het programma. Zoals inmiddels al wat jaartjes het geval is rouleert de GP tussen de afgeslankte Hockenheimring en het kleine broertje van “de groene hel van de Eiffel”, de Nürburgring Südschleiffe. Sinds de Nordschleiffe taboe is, is dit kleine broertje het circuit waarop de Formule 1 renners hun kunstje mogen vertonen. Soms als GP van Luxemburg, iets vaker als GP van Europa en sinds 2007 is men in de oneven jaren host van de GP van Duitsland.

Wat kunnen we verwachten? De laatste editie van de Duitse grote prijs die hier werd verreden was ‘n prooi voor Lewis Hamilton in de McLaren. Nu denk ik niet dat we van McLaren veel hoeven te verwachten, maar van Lewis …. dat denk ik wel. Hij zal zich willen revancheren voor het mislopen van z’n thuisoverwinning. De Mercedessen gaan de laatste GP’s als ‘n speer (zou de test dan toch ???), dus ik zie wel kansen voor de Brit. Uiteraard geld dit ook voor teamgenoot Rosberg die dit weekeinde z’n thuisrace af mag werken en zal willen schitteren. Een andere thuisracer is natuurlijk 3-voudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Ook hij heeft nog wat goed te maken tov vorige week, maar niet als het aan teamgenoot Webber ligt. Deze gaf, weliswaar met ‘n knipoog, tijdens de Britse podiumceremonie te kennen maar wat graag de volgende race te winnen. I don’t know which country it’s in, but I wanna win the next one! Daarnaast mogen we de Ferrari coureurs, zeker Alonso niet, en Kimi nooit uitvlakken voor ‘n podiumplek, maar daar vertel ik niets nieuws mee.

Maar goed …. dat is allemaal leuk en aardig, maar wat gaat er met de banden gebeuren? Na het debacle van vorige week (oke het zorgde voor spektakel, maar toch … ) kan de F1 niet nog zo’n race gebruiken. McLaren baas Whitmarsch dreigde zelfs al met ‘n boycot, Red Bull baas Horner deed z’n beklag over de veiligheid, of beter ‘n gebrek daaraan, en zelfs FIA president Jean Todt riep Pirelli op het matje. Pirelli, die z’n handen wederom in onschuld wast, komt als antwoord nu toch met de banden die al in Canada hun debuut zouden maken. De stalen strip wordt vervangen voor eentje van Kevlar, waardoor het loopvlak niet meer los zou mogen raken. Maar ja …. dat was de oplossing voor de problemen eerder in Bahrein, in Engeland waren de problemen van heel andere aard. Ik vraag me dan ook oprecht af of men er niet beter aan zou doen de 2012 banden weer uit de kast te trekken, zoals ook voor Hongarije staat te gebeuren. We wachten in spanning af.

En dan is er nog het weer. Het weer in de Eiffel is niet voorspelbaar en vaak erg wispelturig. Hoewel de weersverwachting voor dit weekeinde redelijk gunstig is, alleen vrijdag ‘n grote regenkans, hoeft men er niet gek van op te kijken als het voor op het circuit zonnig is en het achterop regent. Ook ‘n algehele wolkbreuk op ‘n verder zéér zonnige dag is niet vreemd alhier. Het zou iig niet de eerste keer zijn dat de coureurs hierdoor verrast worden en grote namen hierdoor hun Waterloo vinden. Ik kan alleen maar hopen.

Verder heb ik dit keer niet veel te melden, behalve dan dat ik iedereen ‘n fijne race toewens. Eentje zonder klappende banden, zonder DRS schijngevechten en zonder politiek gekonkel achteraf. Gewoon lekker racen met mooie gevechten op het scherpst van de snede en het liefst ‘n verrassende winnaar. Bij deze dus!

Vrijdagtraining
VT1: 10.00-11.30
VT2: 14.00-15.30

Zaterdagtraining
VT3: 11.00-12.00
QT: 14.00-15.00

Race
14.00-???