Een populair onderwerp deze week is de terugkeer van Olav Mol bij Sport1. De commentator is voor twee seizoenen vastgelegd bij de zender. Wij zetten voor je op een rij wat de plannen zijn van de zender.

– In de wintermaanden worden er documentaires/interviews uitgezonden met onder andere grootheden als Mika Hakkinen, Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart en Nigel Mansell. Ook oude races en jaaroverzichten worden van stal gehaald en uitgezonden op Sport1. Dit alles wordt ingeleid door Olav Mol. Wedstrijden die op RTL werden uitgezonden kunnen in verband met rechten niet worden uitgezonden door Sport1, denk hierbij bijvoorbeeld aan Spa 1998.

– Rechtstreeks verslag van Race of Champions op 14 en 15 december.

– Olav Mol zal op locatie verslag doen van de race en kwalificatie. Door het budget is het niet mogelijk een cameraman mee te laten vliegen. Hoe de voorbeschouwing wordt aangepakt, ligt volgens Mol zelf allemaal nog op de tekentafel.

– Ronald van Dam neemt de vrije trainingen voor zijn rekening. Hij zal dat doen vanuit Amsterdam, waar van Dam afgelopen jaar ook zat.

– De GP2 en GP3 worden uitgezonden op Sport1, wie die wedstrijden van commentaar gaat voorzien is nog onbekend.

– Co-commentatoren komen niet terug in de komende twee seizoenen.