Silly Season 2013 lijkt op weg naar een legendarische status. In augustus schreef ik al dat de rumoer rondom de rijdersmarkt zwaar oververhit leek.

Nadat Kimi Räikkönen officieel werd bevestigd voor het team van Ferrari, leek Silly Season als een kaars te doven. Maar zie, ‘Silly‘ is springlevend en doet nog steeds menigeen vertwijfeld naar de haren grijpen.

Nu verplaatst Silly Season zich naar de situatie achter de schermen. Een uur geleden berichtte RTLGP via hun Facebookpagina, dat Marcel Boekhoorn de aandelen van Michiel Mol in Force India zou willen overnemen. En als dat waar is of bewaarheid wordt, -en zo ja welke- gevolgen heeft voor waar Giedo van de Garde komend jaar rijdt.

Men zou wellicht denken, ‘waarom niet Sauber?‘. Dat was ook het eerste gedachte van uw scribent, maar het overnemen van een heel Formule 1-team is een ander koekje dan een gedeelde via aandelen. Eerder leek Boekhoorn belangstelling te hebben voor aandelen in Williams. Immers tracht Toto Wolff, die nu een van de vele directeuren bij Mercedes AMG GP is, zijn Williams-aandelen te verkopen. Maar mogelijk is dat door de bevestiging van Felipe Massa en Valtteri Bottas afgeketst en nu er geen plek is voor Giedo van der Garde verzet Boekhoorn zijn zinnen?

Overigens heeft Michiel Mol 15% van de aandelen van Force India in handen. De andere 85% is in handen van Vijay Mallya [42,5%] en Subrata Roy Sahara [42,5%]. Mol geeft momenteel ondersteuning aan Robin Frijns die weer in verband wordt gebracht met Caterham F1.

Wij van GPPits.net zullen deze zaak in de gaten houden!